Happerünnakus viga saanud teatrijuhile tehakse veel kaks operatsiooni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris 2011 tehtud fotol istub Suure Teatri balletitrupi kunstiline juht Sergei Filin publiku seas koos presidendi Dmitri Medvedevi ja tema abikaasa Svetlana Medvedevaga.
Oktoobris 2011 tehtud fotol istub Suure Teatri balletitrupi kunstiline juht Sergei Filin publiku seas koos presidendi Dmitri Medvedevi ja tema abikaasa Svetlana Medvedevaga. Foto: SCANPIX

Moskva linnahaigla nr 36 põletuskeskuse arstide konsiilium otsustas täna, et happerünnaku ohvriks langenud Suure Teatri balletitrupi kunstilisele juhile Sergei Filinile tehakse veel kaks operatsiooni.

Arstid opereerisid kannatanut esimest korda 18. jaanuaril. Homme opereeritakse enim kannatada saanud kudesid ja ülehomme viiakse läbi silmaoperatsioon, vahendas Kommersant Online.

Moskva peaoftalmoloogi Larissa Mašetova rääkis, et kõik läheb plaanipäraselt, tüsistusi pole. «Dünaamika on üldiselt positiivne. Üks silm paraneb paremini, kuid mina arvan, et me suudame teha korda ka teise silma. Paranemise protsess võtab aga palju aega,» lisas arst.

Mašetova sõnul on suhtub Filin juhtunusse huumoriga, tema üldine meeleolu on positiivne.

Põletuskeskuse peaarsti Juri Tjurnikovi sõnul on balletitrupi kunstilise juhi kehal põletushaavu nelja protsendi ulatuses. Haavad on esimese, teise ja kolmanda raskusastmega, lisas ta.

Maski kandnud tundmatu mees viskas Filinile hapet näkku 17. jaanuaril hilisõhtul Troitskaja tänaval, kui mees naasis koju Konstantin Stanislavski austamisõhtult.

Filin on abielus Suure Teatri balletisolisti Maria Prorvitšiga ja neil on kolm last.

Happerünnaku tagamaid uurivate politseinike oletusel on intsident seotud Filini ametialase tegevusega. Seda versiooni toetatakse ka teatris, kus käesolev hooaeg pidi saama kõige tähtsamaks ja produktiivsemaks.

Aastal 2011 balletitrupi juhiks valitud endine balletitäht Filin on uuendanud trupi koosseisu, kutsudes sinna artiste näiteks Peterburi Maria teatrist, Vaganova Akadeemiast, Stanislavski-nimelisest muusikateatrist ja ka välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles