India politsei soovitus naistele: oksendage bussis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei soovitus India naistele: oksendage bussis
Politsei soovitus India naistele: oksendage bussis Foto: SCANPIX

India politsei soovitas naistele bussisõidu ajal oksendada, sest sellega saavad nad end kaitsta võimalike vägistajate eest.

Indias Delhis bussis möödunud aasta detsembris aset leidnud massivägistamise, mille tõttu kaotas elu 23-aastane üliõpilane, järgselt ei julge sajad India naised enam bussiga sõita, edastab iltasanomat.fi.

Naised kardavad, et mehed neid ära kasutavad.

India politsei avaldas oma leheküljel naistele soovitused, mis peaks aitama mehi eemale peletada.

Soovitatakse nii oksendus esile kutsuda kui ka psüühiliselt haiget inimest mängida.

Naiste sõnul on see üsna tavaline, et kui mees näeb naist üksinda bussis, siis teeb ta lähenemiskatseid.

«Kui naine on bussis üksinda, siis on üsna tõenäoline, et mees tuleb juurde ja püüab keha katsuda. See on kohutav, kuid sinna ei saa midagi parata. Kui minna kaugemale ja hakata karjuma, muutuvad mehed vihaseks ja vägivaldseks. Bussiga sõites tuleb see lihtsalt ära kannatada,» sõnas Delhis kosmetoloogina töötav naine.

Indias on bussiahistamine üsna levinud. Indialaste sõnul ei kao see kuhugi, kuna poliitikud ja riigiametnikud on võtnud seisukoha, et see on naiste enda süü.

Indias käivitusid laialdased naiste seksuaalvägivalla vastased meeleavaldused pärast 16. detsembrit, mil bussis langes vägistamise ohvriks  üliõpilane Jyoti Singh Pandey. Ta vigastused olid nii rasked, et ta suri hiljem Singapuri haiglas, kus teda opereeriti ja raviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles