Iisraeli valimistel ennustatakse nihet paremale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine käis valimas koos tillukese tütrega. Pilt on tehtud Läänekalda asunduses Elon Moreh'is asuvas jaoskonnas.
Naine käis valimas koos tillukese tütrega. Pilt on tehtud Läänekalda asunduses Elon Moreh'is asuvas jaoskonnas. Foto: SCANPIX

Iisraelis leiavad täna aset parlamendivalimised, mis toovad tõenäoliselt taas võimule parempoolse koalitsiooni eesotsas peaminister Benjamin Netanyahuga.

Pärast aeglast algust hakkas valijate aktiivsus ennelõunal kasvama ja mitmes Jeruusalemma valimisjaoskonnas tekkisid pikad järjekorrad. Keskvalimiskomisjoni teatel oli keskpäevaks hääle andnud 26,7 protsenti valijatest.

Netanyahu käis valimas hommikul koos abikaasa Sara ja kahe pojaga. Peaminister kutsus valijaid toetama oma parempoolse Likudi partei ühisnimekirja endise välisministri Yisrael Beitenuga.

«Likud-Beitenu esindab kogu rahvast. Mida tugevam on Likud-Beitenu, seda lihtsam on Iisraeli edukalt juhtida,» ütles peaminister.

Kõik valimiseelsed küsitlused on prognoosinud Likud-Beitenu nimekirja kerget võitu. Netanyahu hakkab valimiste järel juhtima ilmselt veelgi parempoolsemat valitsust, mille väljavaated rahulepingu sõlmimiseks Palestiinaga kahanevad ja kes võib suurendada Iisraeli diplomaatilist isolatsiooni.

Uue valitsuse ees seisavad olulised diplomaatilised ja välispoliitilised küsimused, muu hulgas Iraani tuumaprogramm ja araabia ülestõusude järel põhjalikult muutunud Lähis-Ida.

Valimisjaoskonnad suletakse kell 22.00 nii Iisraeli kui Eesti aja järgi, lävepakuküsitluste tulemused avaldatakse vahetult pärast seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles