Suure Teatri juht: happerünnak on seotud minu tööga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Filin
Sergei Filin Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri balletitrupi kunstiline juht Sergei Filin, kellele tundmatu mees viskas eelmisel nädalal hapet näkku, seostab rünnakut oma tööga.

«Ainus, milles end süüdistan, on muretus. Ma oleks pidanud juba enne uut aastat teatama meediale, et mind ähvardatakse jätkuvalt. Kelleski kutsun ma esile agressiivsust. Varem või hiljem pidi see viima konkreetsete tegudeni,» rääkis ta intervjuus ajalehele Komsomolskaja Pravda.

Oma sõnul poleks ta iialgi uskunud, et ähvardused viivad niisuguse rünnakuni. «Ma võin kujutada ette, kuidas internetti ilmub minu pilt, kus olen alasti laval või suur absurd, kui olen saunas koos Cindy Grawfordiga. Kaasaegse tehnikaga võib kõike kokku panna. Kuid ma ei arvanud, et võimalik on ka otsene rünnak.»

Filinile tehti täna teine operatsioon, kolmas lõikus ootab teda ees homme. «Enim teevad muret silmad,» tunnistas ta.

«Kuna hapet visati paremalt poolt, siis see silm sai tugevamini kahjustada ja seda tuleb parandada pikalt. Vasak silm lubatakse korda teha. Vahel õnnestub näha kõiki sõrmi. See tekitab optimismi ja äratab lootust,» jutustas ta.

«Minu jaoks on tähtsaim see, et ma suudan mõelda ja tööd teha, minu perekond ja lapsed. Mul on kolm poega. Ma tahan näha, kuidas nad kasvavad ja jalgadele tõusevad,» rääkis 42-aastane Filin.

Suure Teatri juhtkonna otsusel saab balletitrupi kunstilise juhi kohusetäitjaks Galina Stepanenko. Ta on priimabaleriin ja Suure Teatri pedagoog-ballettmeister. Stepanenko liitus Suure Teatri trupiga 1990. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles