Riigiduuma lähedal protestida tahtnud geiaktivisid sattusid rünnaku alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihane noormees täna Moskvas riigiduuma hoone eest geiaktivisti ründamas.
Vihane noormees täna Moskvas riigiduuma hoone eest geiaktivisti ründamas. Foto: SCANPIX

Riigiduuma hoone lähedal suudlusprotesti korraldada tahtnud vene geiaktivistid sattusid täna rünnaku ohvriks. Meeleavalduse korraldamise aluseks oli sel nädalal riigiduumas arutatavad geivastased seadued.

Ligi 20 aktivistid kogunesid Moskva kesklinna riigiduuma hoone juurde ja koheselt sattusid nad vastamisi umbes 15 geivastase protestijaga, kes ründasid geiaktiviste ja loopisid neid ketšupi ja munadega, teatas uudisteagentuuri AFP korrespondent.

Aktivistid olid üritanud korraldada «suudluste päeva», mille käigu suudlevad geid ja lesbid protestiks sel kombel geipropagandat ära keelava seaduseelnõu vastu. Seadus on mõnes Venemaa piirkonnas juba ka jõustunud.

«Ebaseaduslik režiim tahab geikogukonda nähtamatuks teha. See ei tööta. Me suudleme, millal tahame, kus tahame ja keda tahame,» teatasid ürituse korraldajad Facebooki kaudu.

Agressiivsed geivastased tungisid mitmele aktivistile kallale ja ründasid isegi reportereid. Kuigi intsident toimus parlamendihoone lähedal, läks politseil sündmuskohale ilmumisega kaua aega.

Lõpuks viidi vähemalt viis ründajat politseijaoskonda. Ühtegi geiaktivisti võimud ei vahistanud.

Proteste esile kutsunud seadus näeks jõustumise korral ette lastele geipropaganda tegemise eest kuni 500 000 rubla suurust trahvi (12,500 eurot). Eelnõu autorite sõnul on kaasaegsel Venemaal muutunud geipropaganda meedias ja tänavaprotestidel laialt levinuks. Eelnõu aga ei täpsusta, kuidas geipropagandat kindlaks teha.

Parlament pidi alguses eelnõu arutama hakkama täna, kuid nüüd hakatakse seda arutama hoopis hiljem sel nädalal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles