Rogozin tõrjub süüdistusi Venemaa militariseerimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin viienda põlvkonna Kalašnikovi automaadiga AK-12.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin viienda põlvkonna Kalašnikovi automaadiga AK-12. Foto: SCANPIX

Venemaa on asunud relvajõude moderniseerima, mida ei ole tehtud ligi veerand sajandit, ütles asepeaminister Dmitri Rogozin kommentaariks endise rahandusministri Aleksei Kudrin militariseerimissüüdistustele.

 «Miks mängida kokku Läänega ja korrata läbinisti ekslikke väiteid Venemaa militariseerimise kohta, Aleksei Leonovitš? Me ei ole relvajõude juba veerand sajandit uuendanud,» päris Rogozin Twitteri vahendusel.

Ta viitas Kudrini intervjuule usutluses Saksa ajakirjale Spiegel, milles öeldi, et «need inimesed unustavad, et üks Nõukogude Liidu kokkuvarisemise põhjusi oli võidurelvastumine. Sel ajal tootsime me palju tanke ja sõjalennukeid. Samal ajal seisid inimesed toidutalongidega sabas. Seda viga ei tohi korrata. Mida kauem majandus- ja poliitiliste reformidega viivitatakse, seda raskem on hiljem.»

Rogozin vastab kommentaaris: «Kuidas me oma lahingülesandeid täidame? Kutsealuste laipadega nagu meie liberaalid esimese Tšetšeenia sõja ajal või suudab tänapäeva Venemaa taastada usaldusväärse kaitsekilbi, mis tagaks meie riigile ja elanikele turvalise elu ja majandusliku heaolu?»

Rogozini sõnul on kaitsetööstus kogu Vene majanduse mootor ja ehkki ka kaitsesektorit võib kritiseerida, ei «maksa vallandada paanikat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles