Gruusia ja Vene peaministrid surusid kätt

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili Foto: SCANPIX

Gruusia ja Venemaa peaministrid surusid Davosis toimuval Maailma Majandusfoorumil kätt – tegemist on esimese nii kõrgetasemelise kohtumisega pärast augustisõda 2008. aastal, teatas täna Gruusia valitsus.

Gruusia uus peaminister Bidzina Ivanišvili kohtus Dmitri Medvedeviga eile õhtul Davosis riigijuhtidele korraldatud vastuvõtul, ütles Gruusia valitsuse pressiesindaja Ana Gotšiašvili AFP-le.

«See oli lihtsalt üks käepigistus ja tervitus – jutuajamiseks aega ei olnud,» märkis ta.

Vene uudisteagentuur RIA Novosti teatas aga anonüümsetele Vene ärimeestele viidates, et ise Medvedevi juurde astunud Ivanišvili rääkis vastuvõtul oma Vene ametivennaga mitu minutit, vahendas uudisteportaal civil.ge.

Oktoobris parlamendivalimistel president Mihheil Saakašvili erakonda edestanud miljardär Ivanišvili on lubanud parandada suhteid Moskvaga, mis keeldub suhtlemast praeguse Gruusia riigipeaga.

Samas pole Ivanišvili näidanud valmidust kompromissiks tülis separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetia üle, mida Thbilisi enam ei kontrolli ja Moskva peab iseseisvateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles