Peskov: Venemaa siseasjad pole USA asi

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Miljonite marss» Moskvas.
«Miljonite marss» Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul ei saa USA Venemaale ette kirjutada, kuidas opositsiooniga suhelda.

Peskov märkis, et USA ei tohi sekkuda Vene võimude ja opositsiooni dialoogi. «Dialoog Vene valitsuse ja opositsiooni vahel ei saa olla Moskva ning Washingtoni kahepoolsete suhete teema ega mingilgi moel küsimus, mida [riikide vahel] arutada,» märkis Peskov Ühendriikide välispoliitikaajakirjale National Interest antud intervjuus, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Peskov kinnitas, et Moskva ei hooli USA muredest, mis on seotud Venemaa sisepoliitikaga. Nii on eiranud Venemaa USA kriitikat seoses opositsiooniaktivisti Leonid Razvozžajevi väidetava piinamise, punkbändi Pussy Rioti liikmete vangistamise ning mitmete opositsiooniaktiviste üle alustatud kohtuasjade pärast.

«Need on meie siseasjad, meie sisepoliitika,» märkis Peskov. «Me oleme demokraatlik riik, mis jagab samu väärtusi kogu ülejäänud maailmaga, kuid me oleme riik, mis lahendab kõik probleemid, nii kodumaised kui ka muud ilma välise sekkumiseta,» lisas Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles