Medvedev: Putini kandideerimine oli veatu variant

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev.
Vene peaminister Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev rääkis intervjuus CNN-ile, et Vladmir Putin otsustas kandideerida taas presidendiks, sest nende esindatavate poliitiliste jõudude ja suundade jaoks oli see sobivaim variant.

«Me täitsime põhiülesande – säilitasime järjepidevuse ja nagu igal poliitilisel võistlusel, siis säilitasime meie esindatavale poliitilisele jõule töö ka järgnevaks perioodiks,» jutustas ta.

«Meid toetas rahvas. Kui olukord oleks olnud teistsugune, …. Kõik oleks võinud olla teisiti. Kuid sel hetkel, kui me otsuse langetasime, oli see kõige lihtsam ja ilmselt ka kõige veatum otsus. Selle õigsust kinnitas see, mida tegime,» rääkis ta.

«Kui küsite minu ambitsioonide kohta, siis ma pole kunagi öelnud, et elu saab otsa näiteks 2012. aastal. Mul on praegu väga huvitav, tõsine töö.»

Kunagi tuleb poliitilise karjääri jätkumise osas võtta vastu otsuseid, kuid praegu pole neist mõtet rääkida, selgitas ta.

Medvedev rääkis, et temalt küsitakse sageli, miks kõik nii läks. «Mida ma oleks pidanud siis tegema? Kas ma oleks pidanud konkureerima oma lähedase kolleegiga?» küsis ta.

Medvedevi sõnul oleks ühe poliitilise jõu sees toimuv võitlus olnud mõttetu.

Väidete kohta, nagu oleks kõik volitused Putini käes, ütles Medvedev, et need jutud on imelikud. Meie riigis on kogu poliitiliste vahendite arsenal presidendi käes, rääkis ta ja lisas, et kui tema oli riigipeaks, siis oli see arsenal tema käes.

Tahan Teile öelda, et allkirjastan päevas sadu dokumente ja nende eest vastutan ainuisikuliselt mina. «Ma ei saa kunagi öelda, et president või keegi teine käskis seda teha. Mul on huvitav töö,» kinnitas Medvedev ja lisas, et tuleviku kohta ei oska aga keegi midagi ette öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles