Medvedev: Putini ja Merkeli suhted lubavad lahendada igasuguseid ülesandeid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Saksa kantsler Angela Merkel.
Vene president Vladimir Putin ja Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Vene peaminister rääkis Saksa ajalehele Handelsblatt, et Vene presidendi Vladimir Putini ja Saksa kantsleri Angela Merkeli omavahelised suhted võimaldavad lahendada igasuguseid küsimusi.

Ajaleht tahtis teada, kas Medvedev on märganud Moskva ja Berliini suhete jahenemist pärast Putini presidendiks saamist.

«Mulle tundub, et tegemist on taas mingite stampidega. Vladimir Putinil ja Angela Merkelil on head seltsimehelikud suhted. Neil on head suhted, mis võimaldavad lahendada igasuguseid ülesandeid. Loomulikult on ka mingeid emotsionaalseid asju, kuid siis on tegemist puhtalt inimliku küsimusega.»

Medvedev avaldas lootust, et kahe riigi suhetes on kõik hästi. Võib-olla on see liiga lennukas arvamusavaldus, kuid Vene-Saksa suhetest sõltub väga oluliselt ka majandussituatsioon kogu Euroopas, rääkis ta.

Vene peaminister ei pidanud sellega silmas asjaolu, et kaks riiki on strateegilised partnerid või et nende kaubavahetuse maht on tohutult suur. «Mulle lihtsalt tundub, et meie konsolideeritud positsioonist sõltub palju ja seda vaatamata tõsiasjale, et Venemaa ei kuulu Euroopa Liitu ega pole ka eurotsooni liige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles