Putin tõi Dagestani eksjuhi Kremlisse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (vasakul)  oma Novo-Ogorjovo residentsis koos Dagestani juhiga Magomedsalam Magomedoviga. Foto on tehtud mullu mais.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) oma Novo-Ogorjovo residentsis koos Dagestani juhiga Magomedsalam Magomedoviga. Foto on tehtud mullu mais. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin allkirjastas rahutus Põhja-Kaukaasias asuva Dagestani Vabariigi juhi Magomedsalam Magomedovi lahkumisavalduse ja nimetas ta seejärel Kremli administratsiooni asejuhatajaks.

Riigipea nimetas Dagestani juhi kohusetäitjaks Ühtse Venemaa ridadesse kuuluva riigiduuma saadiku Ramazan Abdullatipovi, vahendas RIA Novosti.

Abdullatipov ise teatas juba eile, et Putin nimetas ta Dagestani juhi kohusetäitjaks. Riigipea pressisekretär Dmitri Peskov lükkas selle siis aga tagasi.

Kremi teatel lahkus Magomedov omal soovil, kuid ekspertide oletusel sai temast Kaspia mere regiooni eliidi sisevõitluste ohver.

Mõningate arvamuste järgi või ta kaotada koha, kuna toetas juhi otsevalimiste ideed. Lisaks räägitakse kuluaarides, et ta polnud rahul jõustruktuuride jõhkra tegutsemisega regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles