Suurbritannia plaanib Malisse appi saata paarsada sõjaväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid istuvad soomukitel, kuna Timbuktu suunas liikunud konvoi on teinud kõrbes puhkepausi.
Prantsuse sõdurid istuvad soomukitel, kuna Timbuktu suunas liikunud konvoi on teinud kõrbes puhkepausi. Foto: SCANPIX

Suurbritannia kavatseb Mali valitsusvägede ja Prantsusmaa ühise sõjaväeoperatsiooni toetuseks saata paarsada sõjaväenõunikku, otsust on oodata lähipäeval, edastas täna kohalik meedia.

Neist väike osa läheb Mali territooriumile, osana Euroopa Liidu treeningmissioonist. Suurem osa hakkab ette valmistama ja treenima Aafrika riikide üksusi, mis Malisse sõdima lähevad.

Peaminister David Cameron helistas nädalavahetusel Prantsusmaa presidendile Francois Hollande´le ja kinnitas, et Ühendkuningriik on valmis prantslaste sõjajõududele Malis igati abi osutama.

Prantsuse ja Mali väed võtsid esmaspäeval oma kontrolli alla ajaloolise Timbuktu linna, mille islamistid hõivasid mullu märtsis, teatasid võimuseindajad ning kohalikud elanikud.

«Mali ja Prantsuse armee kontrollivad Timbuktud täielikult. Kõik on kontrolli all,» sõnas tundmatuks jääda soovinud Mali armee kolonel.

Telekanal CNN vahendas kaadreid juubeldavatest linnaelanikest, kes valitsusväed ja prantslased juubeldades vastu võtsid ning «kangelasi päästmise eest tänasid».

Prantsuse president kinnitas eile, et «me oleme seda lahingut võitmas».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles