Almatõ lähistel kukkus alla reisilennuk

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolukordade ministeeriumi autod ja kiirabiautod on pargitud õnnetuspaiga juurde Almatõ lähistel.
Eriolukordade ministeeriumi autod ja kiirabiautod on pargitud õnnetuspaiga juurde Almatõ lähistel. Foto: SCANPIX

Kasahstanis Almatõ lähistel kukkus täna alla firmale SCAT kulunud reisilennuk Bombardier Challenger CRJ-200, mille pardal oli kokku 21 inimest.

Lennukis viibis 16 reisijat ja viis meeskonnaliiget. Nad kõik hukkusid, vahendas Reuters. Varem oli teatatud 15 reisijast ja viiest meeskonnaliikmest. 

Pealtnägijate sõnul prantsatas lennuk maha ja purunes tükkideks. Õnnetus juhtus udu ajal halbades ilmastikutingimustes, kui lennuk valmistus maanduma.

Lennuk oli startinud Põhja-Kasahstanist Kokšetaust ja selle sihtkohaks oli Almatõ. Õnnetus juhtus umbes viis kilomeeter enne lennuvälja Kõzõl Tu asula juures, kui nähtavus oli vaid 20-30 meetrit.

Eriolukordade ameti ülem Almatõs Juri Iljin rääkis, et mingit plahvatust ega tulekahju polnud. «Lennuk lihtsalt kukkus maha,» selgitas ta.

Almatõ linapea Maulen Mukašev rääkis ajakirjanikele, et esialgsete oletuste järgi on õnnetuses süüdi halb ilm.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab transpordivahendite turva- ja ekspluatatsioonieeskirjade rikkumist ja sellele järgnenud õnnetust, milles hukkus vähemalt kaks inimest.

Tegemist oli teise ohvriterohke lennukatastroofiga Kasahstanis viimase kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles