Lennukite surnuaia pidajate äri õitseb

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heathrow lennuväli.
Heathrow lennuväli. Foto: AFP / Scanpix

Ajal, kui firmad püüavad kokkuhoiu eesmärgil ärireise vähendada ja puhkajad jäävad rahapuuduses koju, õitseb lennunduses vaid üks äri – õhumasinate surnuaiad, väidab uudistevõrk

ABC News

.

Üks sellistest asub Ühendriikides Arizona kõrbe lõunaosas, endises Luure Keskagentuuri (CIA) baasis. Seal seisab sadu lennukeid, mille lennud on lennatud, vähemalt oma senise firma logo all.

Arizonas tegutseva Evergreen Maintenance Centeri müügi ala asepresidendi Steve Coffaro sõnul on nende juurde toovate õhusõidukite arv kasvanud viimase poole aasta jooksul 15-25 protsenti. Ning veel 15-20-protsendilist kasvu ootavad nad järgmiseks kvartaliks.

Et lennufirmade jaoks muutub klientide leidmine järjest keerukamaks, püüavad nad end konkurentsivõimelisena hoida kahjumit tootvate liinide sulgemise abil. See tähendab, et neil läheb vaja ka vähem lennukeid, mis siis omakorda jõuavadki Arizonasse.

Osa Evergreeni toodavatest lennukitest ei lenda enam kunagi. Teised aga tehakse korda ja müüakse näiteks Aafrika ja Ladina-Ameerika riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles