Vikingi Line'i alkoholimüügipiirang pani Rootsi irhvammastel mõtte liikuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Viking Grace
Reisiparvlaev Viking Grace Foto: SCANPIX

Laevafirma Viking Line’i otsus piirata maksuvabade alkohoolsete jookide müüki uhiuuel reisiparvlaeval Grace pani rootslastest irvhammastel mõtte liikuma.

Raadiojaama Sveriges Radio ilmus kaks sketši, kus kujutatakse ette olukordi, mis võivad alkoholimüügi piirangu tõttu laevas tekkida, vahendas iltasanomat.fi.

Laevafirma Viking Line teatas nädala alguses, et Turu-Stockholmi liinil sõitval reisiparvlaeval Grace piiratakse alkoholi müüki, et saada öised kajutipeod kontrolli alla.

Esimeses sketšis on juttu uue Soome laevafirma Optimist Laine loomisest. Ettevõte konkureerib viinakeelu tõttu raskustesse sattunud Viking Line’iga ja püüab reisijaid oma laevale meelitada.

«Tere tulemast, siin võib juua kogu aeg. Siin räägib kapten. Lahkume nüüd Turust ja saabume Stockholmi umbes kolme Koskenkorva pärast,» räägib ta.

Teises sketšis imestatakse, kuidas kaine olek on muutnud laevareisi meeleolu. Ka põhjustab üllatust inimtühi tax-free- kauplus. «Jorma! Kassaneiu peletab butiiki sulgedes eemale,» karjub üks mees.

«Kes see siia ikka marmelaadist kuulikesi ja kätekreemi ostma tuleb,» nendib müüja.

Ka ööklubis ja karaokebaaris on aeg seisma jäänud. «Siin on tõesti rahulik. Kõik läksid magama,» kinnitab laevatöötaja. Kajutist kätte saadud naised on hämmingus, kuna vähemalt üks kord on nad nii kained, et näevad laeva liikumist merel. «Uskumatu. See ju õõtsub!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles