Hispaania peaminister eitas «musta raha» saamist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Hispaania võimupartei Rahvapartei (PP) peakorteri ees täna Madridis. Inimestel on käes loosungid «Nad ei esinda meid!» ja «Lahkumisavaldus!».
Meeleavaldus Hispaania võimupartei Rahvapartei (PP) peakorteri ees täna Madridis. Inimestel on käes loosungid «Nad ei esinda meid!» ja «Lahkumisavaldus!». Foto: SCANPIX

Hispaania peaminister Mariano Rajoy lükkas täna tagasi igasugused süüdistused deklareerimata lisarahade saamisest ja lubas teha kõik sissetulekud avalikuks.

«Ma pole kunagi saanud ega jaganud deklareerimata raha,» kinnitas ta partei juhtfiguuride erakorralisel koosolekul, vahendas AFP.

Valitsusjuht lubas läbipaistvuse tagamiseks avaldada internetis oma sissetulekutest kogu vajaliku informatsiooni.

Samas kinnitas ta, et ei kavatse korruptsiooniskandaali tõttu tagasi astuda.

Hispaania suurimas päevalehes El Pais ilmus neljapäeval artikkel, kus süüdistati peaminister Rajoyd ja Rahvapartei (PP) teisi tipp-poliitikuid regulaarsete summade saamises parteifondist enne 2008. aastat.

Annetuste peamisteks tegijateks olid ehitusfirmad, kinnitas ajaleht. Fondist väljamaksete tegemisel jäeti riigile maksud tasumata, mistõttu peab valitsusjuht nüüd pistma rinda korruptsioonisüüdistustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles