Eesti päritolu Malmö linnapea astub tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malmö linnapea Ilmar Reepalu.
Malmö linnapea Ilmar Reepalu. Foto: SCANPIX

Rootsi suuruselt kolmanda linna Malmö Eesti päritolu sotsiaaldemokraadist linnapea Ilmar Reepalu teatas täna, et lahkub 1. juulil ametist, kuna soovib veeta rohkem aega koos oma lapselapsega, edastas uudisteportaal Local.

Reepalu, kes sai Malmö linnapeaks 1994. aastal, teatas oma otsusest ajalehes Sydsvenskan.

Ajalehele saadetud kirjas mainis Reepalu tema vastu viimastel aastatel esitatud süüdistusi antisemitismis, mille järel külastas Malmöt USA presidendi Barack Obama eriesindaja antisemitismi küsimustes Hannah Rosenthal.

«Minu halvasti valitud väljendeid väärtõlgendati ja moonutati minu tõekspidamisi sügavalt solvanud avaldusteks,» kirjutas Reepalu, kes andis ajalehele saadetud pöördumises ka ülevaate oma ametiajast linnapeana ning Malmö probleemidest.

Reepalu meenutas, et tema ametisseastumise ajal oli Malmö tööpuudus kasvanud 22 protsendini ning eelmiselt linnavalitsuselt sai ta päranduseks Rootsi omavalitsuste kõigi aegade suurima eelarvepuudujäägi -- 1,3 miljardit Rootsi krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles