Saalomoni saarte juures toimunud maavärin nõudis viis elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinas purunenud asfalttee
Maavärinas purunenud asfalttee Foto: SCANPIX

Saalomoni saarte juures aset leidnud maavärinas sai esialgsete andmete järgi surma viis inimest.

«Me saame praegu teatada viiest hukkunust ja kolmest vigastatust. Ohvrite seas on üks väike laps, kolm vanemat naist ja üks eakas mees,» rääkis Santa Cruzi saarel (Temotu provints) Latas asuva haigla hooldaja Chris Rogers, vahendas theaustralian.com.

Peaministri pressiesindaja George Hermingi sõnul jõudis Santa Cruzi (Nendo) saare läänerannikule kaks 1,5 meetri kõrgust lainet, mis purustasid 60-70 maja vähemalt neljas külas.

«Praeguse seisuga püüavad ametnikud teha kindlaks ohvrite täpset arvu ja purustuste ulatust,» lisas ta.

Santa Cruzi saarelt on keeruline informatsiooni hankida selle kõrvalise asukoha tõttu, täpsustas Herming.

Saalomoni saarte Punase Risti peasekretär Joanne Zoleveke rääkis, et temani jõudnud andmete järgi sai kannatada kolm küla. Ohvrite kohta pole ta veel teavet saanud.

Maavärinate monitooringukeskuse varasemate andmete järgi registreeriti pärast maavärinat Latas, kus elab ligi 10 000 inimest. umbes meetrikõrgune laine.

Vanuatu ja Uus-Kaledoonia teatasid merepinna tõusust enne, kui piirkonnale antud tsunamihoiatus tühistati.

Vaikse ookeani lõunaosa tabas täna maavärin magnituudiga 8,0. USGSi teatel asus Eesti aja järgi kell 3.12 aset leidnud maavärina epitsenter 81 kilomeetrit Saalomoni saarestikku kuuluvatest Santa Cruzi saartest läände.

Maavärinale järgnesid järeltõuked magnituudiga 6,4 ja 6,6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles