Vene sõjalaeva meeskond nabis kinni hulga piraate

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Pantelejev.
Admiral Pantelejev. Foto: AP / Scanpix

Venemaa hävitaja tabas eile Somaalia ranniku lähistel piraatide aluse 29 mereröövliga.


«Admiral Pantelejev tabas teisipäeval paadi, milles olid piraadid. Kokku vahistati 29 inimest,» seisis avalduses, vahendas AFP.

«Paadist leiti seitse Kalašnikovi automaati, erineva kaliibriga käsirelvi, varustust, mille hulgas oli ka sateliitnavigatsioonisüsteem ja suurel hulgal tühje padrunikesti,» teatas Vene Föderatsiooni kaitseministeerium ametlikus avalduses.

Ministeeriumi teatel tabati piraadid Eesti aja järgi kell 17.12 ning juhtunu asjus on alustatud uurimist. Siiski pole teada, kus kohtuprotsess 29 piraadi üle aset leiab, sest erinevalt Euroopa Liidust ja Ameerika Ühendriikidest pole Venemaa võimud sõlminud Keeniaga kokkulepet, mille alusel mõistetakse arreteeritud mereröövlite üle kohut Keenias.

Somaalia rannikuvetes, Aafrika idarannikul ja India ookeanil viiakse läbi rahvusvahelist mereväeoperatsiooni, mille eesmärk on julgeoleku tagamine ning regiooni läbivate kauba- ja reisilaevade saatmine. Sellest operatsioonist võtavad osa ka Vene sõjalaevastiku alused.

Varem patrullisid Ida-Aafrika ohtlikes vetes NATO sõjalaevad. Atalanta operatsiooniks ristitud missioon lõppes detsembri keskpaigas, mil see asendati ulatuslikuma euroliidu missiooniga, kuid sellega on ühinenud ka mitmed teised blokivälised riigid.

Vaatamata rahvusvahelistele jõupingutustele jätkavad piraadid oma tegevust ning on sel aastal kaaperdanud kümmekond laeva. Piraatide tegevust jälgiva rahvusvahelise merebüroo teatel on selle aasta esimese kolme kuuga piraadid rünnanud 61 alust. Praegu hoiavad piraadid enda käes vähemalt 16 alust rohkem kui 250 meremehega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles