Venemaa plaanib kutsuda ajateenistusse ka nn uusvenelased

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid käisid laos uute saabaste järel.
Vene sõdurid käisid laos uute saabaste järel. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium töötas välja seaduseelnõu, mille järgi peavad kohustusliku ajateenistuse läbima kõik Vene kodakondsuse saanud noored mehed, kirjutab RBK-Daily.

Plaan puudutab kuni 27-aastaseid Venemaa kodakondsust omavaid mehi ja seda ka juhul, kui nad on varem läbinud ajateenistuse oma isamaal.

Erand tehakse meestele, kes on pärit kas Tadžikistanist või Türkmenistanist, kuna nende riikidega on Venemaal oma kokkulepe.

«Kõik, kes võtsid endale Vene kodakondsuse, peavad sellest hetkest alates käituma vastavalt meie õigusraamistikule, seetõttu on seadusprojekt loogiline,» rääkis ühiskondliku palati rahvusliku julgeoleku komitee esimees Aleksandr Kanšin.

Ta tõi näiteks Iisraeli kolivad venelased, kes alustavad seal nö puhtalt lehelt ja peavad rangelt arvestama kohalike seadustega.

Kaitseministeerium põhjendas seadusprojekti keerulise demograafilise olukorraga, valdava enamuse Vene kodanike soovimatusega läbida kohustuslikku ajateenistust ja lisaks arvukate pikendustega.

Ministeeriumis väljatöötatud täiendused on kavas lisada föderaalseadusele, mis puudutab sõjaväekohustust ja armeeteenistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles