Iraan eitas seotust Bulgaaria terrorirünnakuga

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupilv Burgase lennujaama juures.
Suitsupilv Burgase lennujaama juures. Foto: SCANPIX

Iraani Bulgaaria suursaadiku, Gholamreza Bagheri kinnitusel pole islamivabariik seotud mullu juulis Bulgaarias aset leidnud terrorirünnakuga.

«Burgase rünnakul pole midagi pistmist Iraaniga,» rõhutas Bagheri, kelle sõnul mõistab tema kodumaa terrorismi selle kõigis vormides hukka, vahendas uudisteagentuur AFP.

Bulgaaria valitsus süüdistas mullu 18. juulil Musta mere äärse Burgase lennujaamas aset leidnud ning viie Iisraeli turisti, nende bulgaarlasest bussijuhi ja pommipanija elu nõudnud plahvatuse korraldamises Liibanonis tegutsevat šiiitide organisatsiooni Hezbollah, millel on tihedad sidemed Iraani võimudega.

Iisraeli valitsus teatas kohe pärast rünnakut, et selle taga on Iraan ja Hezbollah. Iraan on aga igasugust seotust rünnakuga eitanud. Ka Hezbollah on süüdistused tagasi lükanud, nimetades neid Iisraeli laimukampaaniaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles