Moskva Suures Teatris käärib endiselt

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Tsiskaridze.
Nikolai Tsiskaridze. Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri juhtkond teatas täna, et võib laimu eest kohtusse kaevata teatri balletitähe Nikolai Tsiskaridze.

39-aastane teatri esitantsija Tsiskaridze, keda uurijad on tunnistajana küsitlenud seoses teatri kunstilisele juhile Sergei Filinile möödunud kuul tehtud happerünnakuga, on korduvalt meedias teatrit ja selle juhtkonda kritiseerinud ning nõudnud Vene valitsuselt juhtkonna vallandamist.

«Meie juristid vaatavad praegu üle Nikolai Tsiskaridze avaldusi. Me arutame võimaluse üle, kas võtta teatri ärimaine kaitsmiseks kasutusele õiguslikud meetmed,» märkis teatri esindaja Katerina Novikova uudisteagentuurile AFP.

Tsiskaridze, kes kandideeris edutult Suure Teatri direktori kohale, on avaldanud avalikult rahulolematust, et talle pole pakutud piisavalt juhtrolle, võttes teatri juhtkonna vastu korduvalt teravalt sõna.

Ka on Tsiskaridze süüdistanud teatri juhtkonda süstemaatilises tagakiusamises ning kritiseeris seda, et teatri juhtkond on Filini ründajat otsinud avalikult teatriringkondadest.

Teatri direktor Anatoli Iksanov on aga meediale antud intervjuus süüdistanud Tsiskaridzet selles, et ta lõi teatris ja selle ümber ebaterve õhkkonna, mis lõpuks viis Filini ründamiseni. Tsiskaridze on seda eitanud, süüdistades Iksanovit omakorda teatri maine määrimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles