Allikas: Gao plahvatuse näol oli tegemist enesetapurünnakuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali sõdurid turvavad piirkonda, kus enesetapja end eile õhkis.
Mali sõdurid turvavad piirkonda, kus enesetapja end eile õhkis. Foto: SCANPIX

Mali strateegiliselt tähtsas Gao linnas eile hilisõhtul kärgatanud võimas plahvatus kujutas endast sõjaväe kontrollpunktile korraldatud enesetapurünnakut, ütles Mali valitsusvägede sõdur täna.

«Enesetapuvõitleja lasi ennast kontrollpunkti juures õhku,» ütles Gao põhjapoolse sissepääsu juures asuvas kontrollpunktis viibinud sõdur, kelle sõnul plahvatuses keegi peale ründaja vigastada ei saanud.

Uudisteagentuuri AFP korrespondendi sõnul oli plahvatust kuulda eile õhtul kella 23 paiku.

Kohalikud elanikud võtsid laupäeval mõni tund enne enesetapuplahvatust kinni kaks lõhkeseadeldistega noorukit, kes kavatsesid samuti enesetapurünnakuid korraldada.

Prantsuse sõjaväeallika sõnul toimus plahvatus umbes 10 kilomeetri kaugusel Prantsuse armeebaasist Gao lennuväljal, kuid ta ei osanud midagi täpsemat toimunu kohta öelda.
Umbes pool tundi pärast keskööd oli Gao ümbruses kuulda lendamas Prantsuse sõjaväekoptereid.

Reedel lasi ennast Malis õhku esimene suitsiidiründaja. Toonase rünnaku eest võttis vastutuse islamistlik rühmitus Üksmeele Liikumine ja Lääne-Aafrika Džihaad (MUJAO).

MUJAO tegi enne laupäeval korraldatud suitsiidirünnakut avalduse, milles ähvardas Prantsusmaad ja tema liitlasi uute rünnakutega.

Pärast reedest rünnakut suurendasid linnas viibivad Mali ja Nigeri sõjaväelased patrullide arvu ning kindlustasid kontrollpunkte liivakottide ja kuulipildujatega.

Prantsusmaa juhitud väed vallutasid Gao 26. jaanuaril linna 10 kuud kontrollinud islamistidelt tagasi.

Prantsusmaa sekkus Mali sündmustesse sõjaliselt 11. jaanuaril, et peatada islamistide edasiliikumine riigi keskosa suunas. Nüüdseks on Prantsuse juhitud väed tagasi vallutanud Mali põhjaosa tähtsamad linnad - Gao, Timbuktu ja Kidali.

Reedel sisenesid Prantsuse ja Tšaadi väed oaasilinna Tessaliti ja võtsid selle oma kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles