Vene siseminister toetab surmanuhtlust

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseminister Vladimir Kolokoltsev
Vene siseminister Vladimir Kolokoltsev Foto: SCANPIX

Venemaa siseminister Vladimir Kolokoltsev ei näe enda sõnul midagi kohatut surmanuhtluse kehtestamises eriti raskete kuritegude eest, kuid rõhutab, et see on tema seisukoht kodanikuna.

Kolokoltsev peab normaalseks asjaolu, et Vene ühiskonnas on pärast väikeste tüdrukute tapmist Tatarstanis ja Irkutskis tekkinud debatt surmanuhtluse taastamise üle, vahendas ITAR-TASS.

«Kardan tõmmata enda peale surmanuhtluse vastaste viha. Kuid kodanikuna arvan ma, et ei ole midagi kohatut karistada sääraste kuritegude eest surmanuhtlusega,» ütles ta telekanalile NTV. «Kui vaadata muid maid, siis Euroopal on oma seisukoht ja Ameerikal teistsugune. Igal riigil on oma lähenemine sellele probleemile.»

Minister märkis, et surmanuhtluse määramisel tuleb arvesse võtta kuriteo raskust ja kriminaalide ohutaset.

Venemaal kehtib praegu moratoorium surmanuhtluse osas. Vene avalikkus aga toetab selle taastamist – Avaliku Arvamuse Fondi (FOM) eelmise aasta märtsis tehtud uuringu kohaselt pooldab seda 62 protsenti kodanikest, 21 protsenti soovib moratooriumi jätkumist ning vaid viis protsenti soovib surmanuhtluse kaotamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles