Ülle Toode: Itaalias valitsevad paavsti otsuse järel veidrad tunded

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI Vatikanis Püha Peetruse basiilikas peetud missal.
Paavst Benedictus XVI Vatikanis Püha Peetruse basiilikas peetud missal. Foto: SCANPIX

Roomas elav ajakirjanik Ülle Toode ütles, et paavst Benedictus XVI tagasiastumine oli itaallastele šokeeriv ning riigis valitsevad selle otsuse järel veidrad tunded.

Ülle Toode rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et tema hinnangul ei ole inimesed harjunud mõtlema, et paavst võib ka oma ametist tagasi astuda, mistõttu oli see suuremale osale inimestest väga suur üllatus, vahendas ERR Uudised.

«Nüüd siis mõneti otsitaksegi ühelt poolt paavsti käitumisele justkui vabandust ja öeldakse, et see oli väga julge ning inimlik samm ja seda tuleb mõista, teised on jällegi mõneti hämmingus ja arvavad, et paavst ei oleks pidanud nii käituma ja jääma ametisse lõpuni,» lisas Toode.

Enamik katoliku vaimulikke väidab Toode sõnul, et see otsus oli nende jaoks väga suur üllatus, kuigi eelmistel kuudel oli juba märke paavsti sõnavõttudes, kus ta andis mõista, et ta võib-olla ei taha pikalt jätkata.

Poliitiline eliit on aga üksmeelel - nii vasak- kui paremjõud ütlevad, et pikaaegse kirikupea otsust tuleb igati austada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles