Al-Qaeda kutsus üles prantslastevastasele džihaadile Malis

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse väed möödunud nädalal Malis  Douentzas.
Prantsuse väed möödunud nädalal Malis Douentzas. Foto: SCANPIX

Jeemenis baseeruv Araabia poolsaare Al-Qaeda (AQAP) kutsus üle pühale sõjale Prantsusmaa sõjalise sekkumise vastu Malis, teatas täna terrorirühmitusi jälgiv USA organisatsioon SITE.

«Mali islamiusuliste toetamine elu või rahaga on iga selleks võimelise moslemi kohus, kõik peaksid oma võimete kohaselt toetama,» edastas äärmuslaste internetifoorumeid silmas pidav SITE Al-Qaeda šariaadinõukogu avaldust.

Maailma kõige ohtlikumateks džihadistideks nimetatud AQAP sõnul pole Prantsusmaa ristisõjal islami vastu mingit õigustust ja tegemist on islami ja tema inimeste vastase agressiooniga

Lisaks teatas AQAP, et püha sõida on neile kohustuslikum, kes võitlusele lähemal asuvad. Tegemist on ilmse vihjega Põhja-Aafrika rahvastele ja neile, kes elavad Prantsusmaad aitavates riikides.

«Igasuguses vormis uskmatute aitamine moslemite kahjuks on usust taganemise vorm,» sõnas AQAP.

Prantslased alustasid Mali sõjalist operatsiooni 11. jaanuaril pärast seda, kui Mali vahevalitsus abi palus. Riik saatis Malisse hävitajad, ründehelikopterid ja maaväed, et Mali põhjaosa vallutanud ja lõunasse edasi tunginud islamimässulistega võidelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles