Obama lubas tõhustada kaitset küberrünnakute eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama kätleb esindajatekoja spiikri John Boehneriga.
President Barack Obama kätleb esindajatekoja spiikri John Boehneriga. Foto: SCANPIX

Küberrünnakute ohu eest hoiatades allkirjastas USA president Barack Obama eile täitevkorralduse, mille eesmärgiks on paremini kaitsta võtmetähtsusega infrastruktuure arvutihäkkerite eest.

Obama ütles kongressile peetud aastakõnes, et USA seisab silmitsi «kiiresti kasvava küberrünnakute ohuga».

«Me teame, et häkkerid varastavad inimeste identiteete ja tungivad erakirjavahetusse,» ütles ta. «Me teame, et välisriigid ja kompaniid näppavad meie firmasaladusi.»

«Meie vaenlased püüavad ka saada võime saboteerida meie energiavõrkusid, meie finantsinstitutsioone ja meie lennujuhtimissüsteeme,» ütles Obama. «Me ei saa praegu vaadata tagasi ja imestada, miks me ei teinud midagi, seistes silmitsi tõeliste ohtudega meie julgeolekule ja meie majandusele.»

Obama ütles, et tema korraldus «tugevdab meie küberkaitset, suurendades infojagamist ning töötades välja standardid meie julgeoleku, meie töökohtade ja meie privaatsuse kaitsmiseks».

President kutsus kongressi võtma vastu seadused, mis annaksid valitsusele suurema võime meie võrgustike turvamiseks ning rünnakute tõrjumiseks.

Obama korraldus kutsub vabatahtlikult teatama ohtudest sellistele USA infrastruktuuridele nagu energiavõrgud, nafta- ja gaasijuhtmed ning veevärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles