Mõrvades kahtlustatav USA ekspolitseinik tekitas tulevahetuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaader Christopher Dornerist
Videokaader Christopher Dornerist Foto: SCANPIX

USAs Californias Los Angelese lähistel tekkis eile tulevahetus mõrvades kahtlustatava ekspolitseiniku Christopher Dorneri ja teda jahtivate politseinike vahel.

Kaks politseinikku said tulevahetuses haavata, edastab cnn.com.

Tulevahetus leidis aset San Bernardino piirkonnas mäestikualal, mis jääb Los Angelesest kirdesse.

Tulistamine sai alguse pärast seda, kui Dorner oli murdnud ühte majja, sidunud sealsed elanikud kinni ning varastanud auto.

Põgenemisel sattus Dorner politsei teesulule ja ta avas võimuesindajate vastu tule. Dorner on seni vabaduses.

Möödunud nädalal otsisid korrakaitsjad Dornerit suusapiirkonnana tuntud Big Beari piirkonnast. Politseinikud käisid sealsed majad ükshaaval läbi, leidmaks endist kolleegi, kes seal hirmu külvab.

33-aastast Dornerit kahtlustatakse kolme inimese mõrvamises ja kahe haavamises. Oletatakse, et mees maksab kätte selle eest, et ta mõned aastad tagasi politseijõududest vallandati.

Dorner avaldas enne oma kättemaksu internetis nimekirja isikutest, keda ta peab oma probleemides süüdlasteks. Nimekirjas olid 12 inimest ning nende pereliikmed. Los Angelese politsei sõnul on nende kaitse all kokku 40 inimest.

Dornerist sai politseinik 2005. aastal, enne seda oli ta USA merejalaväelane.

Ta vallandati Los Angelese politsei ridadest 2008. aastal. Teda süüdistati, et ta valetas kolleegi liigse jõukasutamise suhtes. Kaks aastat hiljem soovis Dorner tööle ennistamist, kuid kohtunik lükkas sooviavalduse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles