USA armee ei kasuta Metallica muusikat enam piinamistel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallica liikmed vasakult paremale -  Kirk Hammett, Lars Ulrich, James Hetfield ja Robert Trujillo
Metallica liikmed vasakult paremale - Kirk Hammett, Lars Ulrich, James Hetfield ja Robert Trujillo Foto: SCANPIX

Heavy bänd Metallica ei soovi, et USA armee kasutaks nende muusikat vangide piinamiseks.

See paljastus kui maailma esiterroristi tapmises osalenud USA eriüksuslane andis intervjuu väljaandele Esquire.

Varjunime The Shooter all esinev sõdur sõnas, et Metallica laulja ja kitarrist James Hetfield võttis USA armeega ühendust kui sai teada, et ameeriklased kasutavad Metallica muusikat sõjapiirkondades piinamiseks.

«Kui USA väed oli esimest korda Iraagis, kasutasime vangide mõjutamiseks ja piinamiseks Metallica muusikat,» teatas The Shooter.

Ta lisas, et Metallicale see ei meeldinud ning nad esitasid palve, et nende muusikaga enam kedagi ei piinataks, kuna nad ei soovi toetada vägivalda.

«Ma ironiseerisin siis, et sel bändil on album pealkirjaga «Kill `Em All»,» jätkas The Shooter.

USA armee loobus siis Metallica muusika kasutamisest piinamistel ning võttis asemele kristliku heavy bändi Demon Hunter muusika.

«Demon Hunter saatis meile plaate ja  oma sümbolimärke. Kasutasime siis piinamistel nende muusikat. Kandsin Demon Hunteri sümbolit kui tulistasin Osama bin Ladenit,» meenutas endine eriüksuslane.

Seattle`i ansambli Demon Hunter esindaja sõnas, et bin Ladeni tapnud merejalaväe eriüksus Seal Team 6 ja The Shooter on USA kangelased.

USA merejalaväe SEAL eriüksus tappis terroriorganisatsiooni Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni Pakistanis Abbottabadis 2011. aasta mais.

USA heavy metal bänd Metallica alustas oma tegevust 1981. aastal. Nüüdseks on nad müünud umbes 100 miljonit plaati. Metallica praegusse koosseisu kuuluvad Kirk Hammett, Lars Ulrich, James Hetfield ja Robert Trujillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles