Türgi naissaadikud osalesid vägivallavastases tantsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks tänasele tantsuprotestile on Türgis viimasel ajal korduvalt toimunud ka suuri meeleavaldusi, mille eesmärk on juhtida tähelepanu naistevastase vägivallale.
Lisaks tänasele tantsuprotestile on Türgis viimasel ajal korduvalt toimunud ka suuri meeleavaldusi, mille eesmärk on juhtida tähelepanu naistevastase vägivallale. Foto: SCANPIX

Valentinipäeva puhul ühendasid jõud Türgi parlamendi naissaadikud ja seadusandliku kogu tegemisi kajastavad naiskorrespondendid, et osaleda ülemaailmses tantsus naistevastase vägivalla vastu.


«Täna pole siin ühtki parteid,» lubas valitsevasse AK parteisse kuuluv Ayşenur Bahçekapılı ajalehele Hürriyet. «Me oleme kõik üks ja ütleme «ei» naistevastasele vägivallale.»

«Maailm oleks teistsugune koht, kui naised oleksid vabad,» märkis samal üritusel osalenud opositsioonilise Vabariikliku Rahvapartei saadik Melda Onur.

Ajalehe Hürriyet kohaselt toetasid üritust ka meessoost Parlamendikorrespondentide Liidu liikmed. Türgi on tuntud kui rohke naistevastase vägivallaga kimpus riik.

Türgi parlamendis täna aset leidnud tantsimine oli osa rahvusvahelisest üritusest One Billion Rising. Ürituse kodulehe andmeil toimus selle sarja ettevõtmine ka täna Tallinnas Arigato keskuses. Rohkem leidus naistevastase vägivalla vastu tantsijaid aga Soomes, kus on ära märgitud kuus tantsimist, lõuna poolt on lähim tantsukoht Leedu, kus probleemi püüdis sel moel teadvustada USA saatkond Vilniuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles