Lavrov pole USA kolleegile John Kerryle siiani tagasi helistanud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry palus Vene kolleegil Sergei Lavrovil endale helistada seoses Põhja-Korea tuumakatsetusega, kuid siiani pole seda kõnet tulnud.

USA välisministeeriumi pressiesindaja Victoria Nuland kinnitas, et Kerry soovis Lavroviga vestelda mõned päevad tagasi, vahendas The Moscow Times. «Nüüd sõltub Lavrovist, kas ta soovib seda võimalust kasutada,» ütles Nuland ministeeriumi pressikonverentsil.

Lavrov on sel nädalal sõitnud ringi Aafrika riikides, nagu näiteks Mosambiigis, Alžeerias ja Guineas.

Nulandi sõnul pole see erakordne, et reisidel olles ta ei vasta alati välismaistele kõnedele. Ka Kerry eelkäijal Hillary Clintonil oli jaanuaris 2012 raskusi Austraalias viibinud Lavrovi kättesaamisega. Clinton tahtis siis pidada telefonis nõu Süüria teemadel.

Samas kinnitas Nuland, et mingit meeletut helistamist pole aset leidnud.

Põhja-Korea viis kolmanda tuumakatsetuse läbi sel teisipäeval. Kerry tahtis Lavroviga pidada nõu, kuna USA ja Venemaa kuuluvad kuue riigi moodustatud gruppi, kus tuumaprogrammi on arutatud.

Kerry on juba pidanud nõu Lõuna-Korea, Hiina ja Jaapani välisministritega.

Veebruari alguses välisministriks kinnitatud Kerry on rääkinud Lavroviga ühel korral. Nulandi sõnul oli tegemist rohkem tervitus- ja tutvustuskõnega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles