Venezuela avaldas Chávezest esimesed operatsioonijärgsed pildid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värkelt avaldatud fotol on näha Venezuela presidenti Hugo Chávezt koos tütarde Virginia ja Maria Gabrielaga.
Värkelt avaldatud fotol on näha Venezuela presidenti Hugo Chávezt koos tütarde Virginia ja Maria Gabrielaga. Foto: Scapix

Täna näidati Venezuela televisioonis esimesi fotosid president Hugo Chávezest alates ajast, mil ta detsembri alguses Kuubale vähioperatsioonile läks.

Venezuela televisioonis näitas riigipeast pilte tema riigi teadusministri ametikohta täitev poeg Jorge Arreaza.

«Tahtsime teiega jagada mõnesid fotosid möödunud ööst, mil meie juhti külastasid Valentini päeval tema tütred Rosa Virginia ja Maria Gabriela,» sõnas Arreaza.

Piltidel on näha voodis lebavat, kuid naeratavad Chávezt, kes hoiab käes Kuuba ametliku ajalehe Granma eilset lehte. Tema kõrval seisavad tema kaks tütred.

Piltide näol on tegemist üle kahe kuu esimese tõestusmaterjaliga, mis kinnitab, et Chávez on endiselt elus. Pärast operatsioonile minekut ei olnud Venezuela rahvas temast näinud ühtegi pilti, ega kuulnud kordagi tema häält. Valitsus oli neile pakkunud üksnes küsitava väärtusega ülevaateid, mis andsid ainest mitmeteks vandenõuteooriateks.

Informatsiooniminister Ernesto Villegase sõnul ei saa Chávez lähiajal rahva poole pöörduda, sest tema kurgus hoitakse pärast lõikust saadud hingamisteede nakkuse tõttu hingamistoru. Arstid on nakkuse kontrolli alla saanud ja seda ravitakse, kuid presidendil on endiselt hingamisega raskusi.

«Seetõttu hingab Chávez läbi hingamistoru, mis segab ajutiselt tema kõnevõimet,» ütles Villegas televisioonis rahvale.

Chávezele tehti 11. detsembril Havanna haiglas viimase pooleteise aasta neljas vähioperatsioon, mis osutus keerulisimaks ja mille järel tekkisid tal tüsistused. Teda pole sellest ajast alates avalikkuse ees nähtud.

Alates 1999. aastast ametis olnud Chávez valiti 7. oktoobril järjekordseks kuueaastaseks ametiajaks tagasi, kuid ta oli liiga haige, et 10. jaanuaril ametivannet anda. Seetõttu lükati 58-aastase presidendi ametissevannutamine määramata ajani edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles