Vatikani konklaav võib koguneda kavandatust varem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Salajane konklaav, mis valib praeguse katoliku kiriku pea Benedictus XVI tagasiastumise järel uue paavsti, võib koguneda plaanitust varem, et uuel paavstil oleks aega lihavõteteks valmistuda, ütlesid allikad reedel.

Benedictus astub tagasi 28. veebruaril ja hääletus võib alata 10. märtsil, ütlesid allikad Rooma usu-uudiste agentuurile I. Media.

Eelmise paavsti Johannes Paulus II koostatud reeglid näevad ette, et paavsti ametiaja ja konklaavi kogunemise vahel peab olema 15-20 päeva.

Ametnikud, kes sattusid silmitsi paavsti ootamatu tagasiastumisega, ütlesid alguses, et konklaav koguneb kuulsasse Sixtuse kabelisse Michelangelo laemaalingute alla 15.-20. märtsil.

Erandi võib teha vaid juhul, kui kardinalid on Vatikani kogunedes juba kokku leppinud. Enamik neist osaleb 28. veebruaril Benedictuse viimasel audientsil.

Kui paavst on lahkunud, võivad kardinalid konklaavis hääletama hakata, lootes valida paavsti 19. märtsiks, mis on katoliku kiriku kaitsepühaku ja kaitsja Joosepi nimepäev.

Vatikani muuseumite direktor Antonio Paolucci ütles reedel uudisteagentuurile Ansa, et Sixtuse kabel jääb turistidele avatuks 28. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles