Bangladeshis tapeti jõhkralt islamivastane blogija

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bangladeshi pealinnas Dhakas tapeti jõhkralt blogija, kes oli internetis teravalt kritiseerinud kohalikke islamistide rühmitusi, teatas politsei.

Politseiametniku Motiur Rahmani sõnul oli mees osalenud päev varem meeleavaldusel, kus väljendati rahulolematust seoses riigi suurima islamierakonna tegevusega.

Korrakaitsjad leidsid 35-aastase Ahmed Rajibi surnukeha pealinna Pallabi linnajaost, ohvril oli pea matšeetega maha raiutud.

«Me leidsime matšeete. Oli ilmselge, et ründajad tahtsid ta tappa. Tema sülearvuti ja muud väärtasjad olid alles,» lisas Rahman.

Bangladeshis hukkus reedel sõjaroimaprotsessi tõttu puhkenud meeleavaldusel politsei ja islamistide kokkupõrgetes neli inimest ning vägivald levis riigi tähtsamasse turismikuurorti. Kokkupõrked on ägenenud alates eelmisest nädalast, kui Jamaati kõrge juht massimõrva eest eluks ajaks vangi mõisteti. Kohtuasjad puudutavad 1971. aasta sündmusi, kui Bangladesh Pakistanist eraldus ja end iseseisvaks kuulutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles