Lidl: Soomes müüdud loomalihatoodetest leiti hobuseliha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidli logoga ostukärud.
Lidli logoga ostukärud. Foto: SCANPIX.

Kaubanduskett Lidl teatas esmaspäeva õhtul, et leidis kahest Soomes müüdud loomalihatootest hobuseliha.

Kauplustekett korjas müügilt loomalihaguljaši Coquette ja ravioolid, milles leiti hobuseliha jälgi.

Loomalihaguljaši valmistaja on Saksa firma Dreistern ja ravioolid on tootnud Prantsuse ettevõte William Saurin. Mõlemad tooted olid Soomes müügil kõigis Lidli kauplustesse.

Lidli teatel avastati toodetes hobuseliha jälgi firma enda korraldatud DNA-analüüsides.

Soome toiduohutusamet Evira teatas esmaspäeval, et hakkab tegema riigis müüdavate lihatoodete DNA-analüüse.

Lidli teatel korjati purgiguljašš ja tortellinid müügilt ka Rootsis. Firma kinnitusel on tegemist ettevaatusabinõuna kuni toodete analüüside selgumiseni. Lidl teatas eelmisel nädalal, et ettevõtte Austra tütarfirma müüdud toodetes leiti jälgi hobuselihast.

Euroopa Liidu toiduahela ja loomatervishoiu alaline komitee andis reedel Euroopa Komisjonile ja ELi liikmesriikidele käsu alustada otsekohe loomalihana märgistatud toodetele DNA-analüüside tegemist, et kontrollida nende võimalikku hobuselihasisaldust.

Tulemused tuleb esitada komisjonile 15. aprilliks.

Lihaskandaal algas jaanuari keskpaigas, kui Iiri võimud avastasid muuhulgas Tesco ja Aldi kaupluseketis müüdud veiseburgerites hobuseliha. Skandaal on löönud laineid üle Euroopa ja paljastanud keerulised tarneahelad, poodidest on eemaldatud miljoneid veiseliha sisaldavaid tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles