Belglasest pedofiili ja mõrvari ema: mu poega ei tohi vabastada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Dutroux 1996. aasta politseifotol
Marc Dutroux 1996. aasta politseifotol Foto: SCANPIX

Belgi kurikuulus pedofiil ja mõrvar ei pääse vanglast enneaegselt.

Kohus lükkas tagasi eluaegse karistuse saanud Marc Dutroux palve pääseda vangistusest varem, kirjutab Reuters.

Kohus mõistsi Dutroux 2004. aastal süüdi kuue tüdruku röövimises ja vägistamises. Need leidsid aset 1990. aastate keskpaigas. Neli neist tüdrukutest surid.

Dutroux esitas selle kuu alguses kohtule palve, et ta saaks oma karistust edasi kanda koduarestis olles. Mehe liikumist jälgitakse pidevalt elektroonilise jalavõru abil.

Kurjategija ema, 78-aastase Jeannine Dutroux arvates ei tohi ta poega enneaegsel vabastada ega koduaresti lubada.

«Olen kindel, et ta võib uuesti tappa. Marc ei ole vabaduses elamiseks valmis, sest ta veeretab vastutuse oma tegude eest teiste õlgadele,» lausus ema.

Dutroux anti laste vägistamise eest esmakordselt kohtu alla 1980. aastatel. Siis määras kohus talle 13 aasta pikkuse vangistuse, millest ta istus ära vähem kui poole.

Pärast vabanemist hakkas ta tüdrukuid röövima. Kuuest ohvrist neli surid, neist kaks kaheksa-aastast nälgis surnuks. 17- ja 19-aastase neiu ta uimastas ja mattis elusalt.

Politsei tabas Detroux 1996. aastal.

Belgia seaduse kohaselt saab eluaegset karistust kandev vang taotleda tingimisi vabastamist pärast 15 aastat karistuse kandmist.

Dutroux on nüüdseks vangis olnud 17 aastat ja see andis talle õiguse taotleda tingimisi karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles