Hongkongi hotellis viibib 300 inimest karantiinis

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näomaske kandvad politseinikud Hongkongis hotelli Metro Park ees.
Näomaske kandvad politseinikud Hongkongis hotelli Metro Park ees. Foto: AFP / Scanpix

Hongkongis tekitab meelepaha tervishoiuametnike otsus panna ligi kolmsada hotellis Metro Park viibivat inimest seagripi tõttu karantiini.


Politsei eristas hotelli eile, kui mehhiklasest külastajal tuvastati gripiviirus A/H1N1, vahendas

CNN

.

Valitsuse esindaja sõnul ligi 200 klienti ja 100 hotellitöötajat hoonest seitsme päeva jooksul välja ei pääse. Sellise abinõuga püütakse peatada viiruse levikut. Ka antakse inimestele gripiravimit.

25-aastane mees saabus Hongkongi Mehhikost läbi Shanghai 30. aprillil. Ta jäi hotellis Metro Park haigeks ja toimetati haiglasse, kus seagripikahtlus kinnitust sai.

Haiglasse toimetati ka tema kaks reisikaaslast ja Hongkongis kohatud sõber. 

Soome välisministeeriumi andmetel viibib karantiini pandud hotellis vähemalt üks Soome kodanik ja temal gripi A/N1H1 sümptomeid pole, vahendas STT.  

Maailma Terviseorganisatsioon WHO teatas eile, et kinnitust saanud seagripijuhtude arv maailmas kerkis 367ni. Hongkongi juhtum on esimene kogu Hiina territooriumil.

Lõuna-Korea teatas täna esimesest kindlast seagrippi nakatunud inimesest. Haigus tuvastati 51-aastasel nunnal, kes hiljuti tegi Mehhikos vabatahtlikuna tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles