Vene piirivalvurid alustasid Lõuna-Osseetia piiri kaitsmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur valvepostil Gruusias asuvasse Akhmaji külla viival teel Lõuna-Ossetia piiri lähedal.
Vene sõdur valvepostil Gruusias asuvasse Akhmaji külla viival teel Lõuna-Ossetia piiri lähedal. Foto: AP / Scanpix

Vene piirivalvurid on alustanud separatistliku Lõuna-Osseetia piiri valvamist, teatas täna Vene piirivalveteenistuse esindaja.


«Piirivalvevägede juhtkond hakkab paiknema vahetult Tshinvalis, aga ülejäänud piirivalvurid mööda piiri perimeetrit,» ütles Interfaxile piirivalve regionaaljuht Lõuna Föderaalringkonnas Nikolai Lissinski.

«Juba Lõuna-Osseetiasse viidud Venemaa Föderatsiooni piirivalvevägede allüksused asuvad juba piiril,» kinnitas ta.

Lissinski sõnul ei ole piirivalvurite viimine Lõuna-Osseetiasse kuidagi seotud eelseisvate NATO õppustega Gruusias.

«Me valmistusime selle küsimuse lahendamiseks Lõuna-Osseetia ja Abhaasia juhtkonna palvel juba ammu, leppe puudumise tõttu ei saanud me siiani selle ülesande täitmisele asuda,» selgitas ta.

Lissinski sõnul kasutatakse piiri kaitseks uusi kaasaegseid tehnilisi vahendeid, kaasa arvatud videovaatlussüsteemi andurid, lokatsioonivahendid, mehitamata lennuaparaadid.

«Mingeid okastraattõkkeid rajada pole meil kavas,» kinnitas ta.

Lissinski keeldus nimetamast Lõuna-Osseetiasse viidud piirivalvurite hulka, kinnitades, et «neid on piisavalt püstitatud ülesannete täitmiseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles