Venemaale suunduvate turistide hulk kahaneb viisaprobleemide tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalveametnik Vene-Poola piiril.
Piirivalveametnik Vene-Poola piiril. Foto: SCANPIX

Venemaale suunduvate Euroopa turistide hulk vähenes mullu 20 protsenti, tänavu võib turistide hulk väheneda kaks korda, prognoosib Venemaa turismifirmade liit.

«Turistide vool kõige perspektiivikamatest riikidest väheneb kiiresti. Operaatorite hinnangul vähenes turistide hulk Soomest 10-15 protsenti, Eestist ja Itaaliast 10 protsenti, Saksamaalt 15 protsenti, Prantsusmaalt 8 protsenti ja Hispaaniast 30 protsenti,» teatas liit.

Turismifirmade kinnitusel vähenes turistide hulk Venemaale peamiselt seetõttu, et viisaprotseduurid on muudetud keerukamaks.

«Viisarežiimi hõlbustamise ettekäändel võeti 2012. aasta keskpaigas vastu uued ankeedi täitmise ja dokumentide esitamise reeglid, mis tegelikkuses muudavad välismaa turistide jaoks Vene viisa taotlemise sedavõrd keerukaks, et neil on kergem loobuda Venemaale sõidust,» teatas liit.

Nii näiteks nõuab Venemaa konsulaat Prantsusmaal, et turisti jaoks esitataks küllakutse eranditult faksi kaudu, seevastu varasematel aastatel võis kutse olla skaneeritud koopia. Samuti on pikemaks muudetud dokumentide läbivaatamise aega - kuni poolteise kuuni, mis on märgatavalt vähendanud turismireiside müüki Venemaale.

Liidu hinnangul on kõige keerulisem Venemaa turistiviisat saada Saksamaal. Tänavusest aastast saab Saksamaal Vene viisat taotleda elektrooniliselt, mis tähendab, et turismifirmad ei saa ise viisat vormistada turismigrupi jaoks. Turismifirma peab saatma kirjad eraldi igale turistile, kes täidavad ankeedid ja saadavad firmale tagasi. See aga on aeganõudev ja kulukas.

Pealegi on enamik Saksa turiste eakad inimesed ja ei suuda ankeeti arvutis täita. Teine probleem on see, et Vene viisaankeedis küsitakse sissetuleku kohta tõendit. Sakslaste jaoks on see aga tundlik teema, mille tõttu paljud potentsiaalsed Saksa turistid loobuvad sõidust Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles