Peaminister: Hispaania ei ole üleni korrumpeerunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy. Foto: SCANPIX

Hispaania peaminister Mariano Rajoy kinnitas kolmapäeval, et tema riik ei ole üleni korrumpeerunud, nagu võiks arvata võimuparteid puudutava skandaali põhjal.

«Ei vasta tõele, et Hispaanias valitseb üldine korruptsioon,» ütles Rajoy parlamendis kõnes olukorrast riigis. «Hispaania on puhas riik, kus on rasked ajad, mil korruptsioonijuhtumeid tuleb esile nagu igal teisel ajal.»

Peaminister tegi ettepaneku viia kriminaalseadustikku rangemad karistused korruptsiooni eest.

Rajoy on mässitud korruptsiooniskandaali, millega on seotud tema Rahvapartei (PP). Internetis käib allkirjade kogumine petitsioonile, milles nõutakse peaministri tagasiastumist ja ennetähtaegseid valimisi. Petitsioon on saanud juba üle 1,1 miljoni allkirja.

Skandaal puhkes 31. jaanuaril, kui vasaktsentristlik juhtiv päevaleht El País avaldas võimupartei korruptiivse tegevuse tõestamiseks fotod erakonna kahe endise varahoidja väidetavate pearaamatute lehekülgedest, millel oleva info kohaselt sai partei salajasest fondist raha vähemalt kümmekond kõrget PP ametnikku, teiste seas Rajoy. Väljamakseid olevat tehtud ligi 20 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles