Boliivia presidendi sõnul ei lubanud arstid tal Chavezi näha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela presidendi Hugo Cháveze pildiga plakatid restoranis, mis asub sõjaväehaigla vastas, kus riigipead ravitakse.
Venezuela presidendi Hugo Cháveze pildiga plakatid restoranis, mis asub sõjaväehaigla vastas, kus riigipead ravitakse. Foto: SCANPIX

Boliivia presidendi Evo Moralese sõnul ei lubanud arstid tal Venezuela liidri Hugo Chavezega kohtuda, kui ta päev varem pealinna Caracasi külastas.

«Me rääkisime haiglaarstidega ja nad kinnitasid, et ta puhkab ja ta saab endiselt ravi,» ütles Morales eile ajakirjanikele, kui riigipealt päriti tema Venezuela visiidi kohta.

«Ma rääkisin ka Chaveze isikliku arstiga ja tema perekonnaga, kes tundusid igatahes väga lootusrikkad. Te peate aru saama, et ta on just läbi teinud oma elu kõige raskemad sündmused,» lisas Morales.

Venezuela president Hugo Chávez teatas esmaspäeval Twitteri vahendusel, et on pärast Kuubal tehtud vähioperatsiooni ja sellele järgnenud kahekuulist ravi kodumaale naasnud. Chávez viidi lennujaamast Caracase sõjaväehaiglasse.

Eelmisel nädalal näitas Venezuela televisioon esmakordselt kaks kuud kestnud vähiravi ajal presidendist tehtud fotosid.

Chávezele tehti 11. detsembril Havanna haiglas viimase pooleteise aasta neljas vähioperatsioon, mis osutus seni keerulisimaks ja mille järel tal tekkisid tüsistused. Presidenti pole sellest ajast alates avalikkuse ees nähtud.

Alates 1999. aastast ametis olnud Chávez valiti 7. oktoobril järjekordseks kuueaastaseks ametiajaks tagasi, kuid ta oli liiga haige, et 10. jaanuaril ametivannet anda. Seetõttu lükati 58-aastase presidendi ametissevannutamine määramata ajani edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles