Nigeeria julgeolekujõud otsivad röövitud prantslasi intensiivselt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni julgeolekuametnik näitab ajakirjanikele Tanguy Moulin-Fournier ja tema naise Albane'i ja nende nelja poja pilte. Lisaks on röövitute seas laste onu.
Kameruni julgeolekuametnik näitab ajakirjanikele Tanguy Moulin-Fournier ja tema naise Albane'i ja nende nelja poja pilte. Lisaks on röövitute seas laste onu. Foto: SCANPIX

Nigeeria julgeolekujõud korraldasid täna laiaulatusliku operatsiooni, et leida üles teisipäeval Kamerunis röövitud seitse prantslast.

Pariis oli varem oletanud, et kurjategijad on jaganud ohvrid kahte gruppi, vahendas AFP.

Prantslaste seas on neli last (poisid vanuses 5-12 aastat) ja nende ema, isa ning onu. Kõik täiskasvanud on 40ndates. Kurjategijad ründasid neid varsti pärast Waza rahvuspargist lahkumist.

Perekonna täpse asukoha kohta on vähe detaile. «Niikaua, kui on kuulujutte nende liikumisest üle piiri, peavad julgeolekuametnikud neid intensiivselt otsima,» rääkis Nigeeria politsei pressiesindaja Frank Mba.

Üks Nigeeria julgeolekuametnik kinnitas, et «me pole loobunud nende vabastamiseks tehtavatest jõupingutustest». Tema sõnul otsiti hoolikalt läbi Kameruni piirialad. Röövitute kohta aga mingeid märke siiani pole.

Perepea Tanguy Moulin-Fournier kolis koos abikaasa Albane’i ja nelja lapsega Kameruni pealinna Yaonde’i sügisel 2011, kuna ta sai seal töökoha. Tanguy vend Cyril Moulin-Fournier elab muidu Barcelonas, kuid oli Kamerunis puhkusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles