Põhja-Korea liider käskis armeel valvel olla

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un õppustel.
Kim Jong-un õppustel. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea liider Kim Jong-un jälgis sõjaväeõppust, nõudes sõduritelt alatist valmisolekut juhuks, kui riiki rünnatakse.

Kim külastas viimase paari päeva jooksul sõjaväeüksust juba kolmandat korda. Põhja-Korea riigimeedia ei täpsustanud, millal ja kus viimane külastsus toimus, kuid arvatakse, et see leidis aset eile, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kimi saatsid kõrged sõjaväelased, ka pidas noor liider sõjaväelastele kõne.

«Ta julgustas Rahvaarmee teenistuskoosseisu tegema ettevalmistusi tegevusse asumiseks, jäädes samas alati maksimaalsesse valveseisundisse,» märkis riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Kui vaenlane korraldab provokatsiooni, peaksite te olema täielikult valmis ammendamatuks võitlusvõimeks, et anda neile surmahoop,» tsiteeris KCNA riigi liidri sõnavõttu.

Pinged Korea poolsaarel tõusid taas, kui Põhja-Korea viis 12. veebruaril läbi oma kolmanda tuumakatsetuse. Pyongyang on ähvardanud Lõuna-Koread lõpliku hävingu eest, kui ÜRO peaks riigile rangemad sanktsioonid kehtestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles