Vatikan reageeris meedia väidetele valulikult

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vatikan nimetas meedias ilmunud kuuldusi paavst Benedictus XVI tagasiastumise põhjuste kohta valeks.

Püha Tooli esindaja Federico Lombardi kritiseeris meediat katoliku kiriku kohta valeinformatsiooni, kuulujuttude ja laimu avaldamise eest, väites, et sel moel püütakse teenida kasumit, vahendas BBC.

28. veebruaril kirikujuhi kohalt tagasi astuda lubanud Benedictus XVIst saab esimene ligi 600 aasta jooksul ametist tagasi astunud paavst.

Otsus on pälvinud meedia suure tähelepanu, osa väljaandeid on seadnud kahtluse alla, et 85-aastane paavst astus tagasi tervislikel põhjustel ning põhjusi tuleb otsida mujalt, näiteks maailma väikseimale riigile piinlikkust valmistanud nn Vatileaksi skandaalist, kui avalikkuse ette tuli hulk salajasi dokumente. Samuti on paavsti tagasiastumist seostatud korruptsiooniga katoliku kirikus.

Itaalia meedia on aga kirikujuhi lahkumisotsuse põhjuseid lahates viidanud ka mullu koostatud salajasele raportile, mis väidetavalt heidab valgust Vatikani siseintriigide kohta. Väidetavalt sisaldas kardinalide koostatud raport kardinalide raport sisaldas süüdistusi korruptsioonis, geisuhete alusel soosimises ja katsetes šantažeerida Vatikani homodest vaimulikke. Vatikan pole seda aga kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles