Cháveze tervislik seisund tekitab küsimusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sajad Venezuela valitsuse oponendid avaldasid eile meelt, nõudes vastuseid president Hugo Cháveze tervisliku seisundi kohta ajal, mil riigipea taastub haiglas Kuubal tehtud vähioperatsioonist.

Meeleavaldajad mõistsid ka hukka valitsuse hiljutised majandusmeetmed, muu hulgas rahvusvaluuta bolivari devalveerimise.

«Me tulime siia ütlema, et see rahvas nõuab tõde,» ütles Caracase linnapea Antonio Ledezma meeleavaldusel.

«Eile nad ütlesid, et neil oli viietunnine kohtumine presidendiga. Keegi ei usu seda. Ainult kaks päeva varem vabandasid nad end välja [Boliivia presidendi] Evo Moralesega, öeldes, et president puhkab seoses tema tundliku tervisliku seisundiga, ega lasknud teda [Moralest] presidendiga kohtuma,» lisas Ledezma.

Chávezele tehti 11. detsembril Havanna haiglas viimase pooleteise aasta neljas vähioperatsioon, mis osutus seni keerulisimaks ja mille järel tal tekkisid tüsistused. Presidenti pole sellest ajast alates avalikkuse ees nähtud.

Alates 1999. aastast ametis olnud Chávez valiti 7. oktoobril järjekordseks kuueaastaseks ametiajaks tagasi, kuid ta oli liiga haige, et 10. jaanuaril ametivannet anda. Seetõttu lükati ametissevannutamine määramata ajani edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles