Medvedev: külma sõda USA ja Venemaa vahel pole

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev Kuuba pealinnas Havannas toimunud raamatumessil 22. veebruaril.
Vene peaminister Dmitri Medvedev Kuuba pealinnas Havannas toimunud raamatumessil 22. veebruaril. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev kinnitas Brasiilia telekanalile Globo, et mingit uut külma sõda Venemaa ja USA vahel pole, riigid suudavad ühiselt lahendada väga erinevaid ülesandeid.

«Mingit külma sõda pole, selleks pole ka tingimusi, kuid riikide omavahelised suhted võivad perioodiliselt teravneda. See sõltub administratsioonist, juhtivatest meeskondadest, kes asuvad võimul, see sõltub seadusandjate positsioonist,» rääkis valitsusjuht.

Medvedev tõi näiteks Magnitski seaduse, mis pole üksnes president Barack Obama administratsiooni seisukoht, vaid ka senati oma.

«See on juba teine võim, see on seadusandlik võim. See tähendab, et praeguses elus on kõik omavahel läbipõimunud. Meil oli ka olukord, kui seadusandlik võim ja täitevvõimu olid mingites küsimustes erineval seisukohal. See on normaalne, seda juhtub ka teil,» rääkis Vene peaminister.

«Kuid mingit sügavat, olulist põhjust külmaks sõjaks ei eksisteeri, pigem vastupidi, me suudame praegu lahendada koos kõige erinevamaid ülesandeid. Ja neid me ka lahendame,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles