Itaalia protestipartei ei liitu ühegi koalitsiooniga

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie Tähe Liikumise liider Beppe Grillo eile kodulinnas Genovas.
Viie Tähe Liikumise liider Beppe Grillo eile kodulinnas Genovas. Foto: SCANPIX

Itaalia valimistel ohtralt protestihääli kogunud Viie Tähe Liikumine (M5S) ei astu liitu ühegi poliitilise jõuga ja lähtub reformide heakskiitmisel konkreetsest eelnõust, teatas täna partei liider Beppe Grillo.

«M5S ei astu kellegagi liitu, nii nagu me oleme alati ka öelnud,» ütles poliitilise establishment'i ja korruptsiooni vastu võitlev endine koomik Beppe Grillo oma blogis, vahendas AFP.

Genovas oma kodu juures ütles Grillo ajakirjanikele: «Me ei ole maailma vastu. Vaatame iga reformi ja seadust ükshaaval. Kui on ettepanekuid, mis sobivad meie programmiga, siis me kavatseme neile hinnangu anda. Praegu pole aeg rääkida allianssidest.»

Grillo lisas, et tema erakonnakaaslased kavatsevad «blokeerida» igasuguse vasak- ja paremparteide katse moodustada parlamendis nn suur koalitsioon. See võib tähendada, et Grillo on valmis toetama valimised napilt võitnud vasaktsentristide juhitavat valitsust, kuid mitte minema nendega formaalsesse koalitsiooni.

Grillo erakond sai alamkoja valimistel 25,5 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles