Ukraina peaprokurör: Tõmosenko jääb esialgu haiglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko poolehoidjate meeleavaldus 25. veebruaril Kiievis.
Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko poolehoidjate meeleavaldus 25. veebruaril Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina ekspeaminister Julia Tõmošenko viibib haiglas ja olukorra teravdamise vältimiseks ei saadeta teda kohe tagasi Harkivi Katšanovski kolooniasse, ütles Ukraina peaprokurör Viktor Pšonka täna.

Peaprokuröri väitel näidatakse Tõmošenko suhtes humaansust, et mitte lasta olukorda kontrolli alt väljuda ja lasta ekspeaministril mängida, kui ta vanglasse tagasi saadetaks.

«Tema aga, näete, peab hoopis haiglas olema,» ütles Pšonka Donetskis ajakirjanikele.
Pšonka tuletas meelde, et «tänaseks on olemas meditsiinilise ekspertiisi otsus, et Tõmošenko võib osaleda kohtuasjade arutamistel ja uurimistoimingutes».

Kohus määras Tõmošenkole 2011. aasta oktoobris 7-aastase vanglakaristuse ametivolituste ületamise eest seoses 2009. aastal Venemaaga sõlmitud maagaasilepinguga. Ta kannab karistust Harkivi Katšanovski koloonias alates 2011. aasta detsembrist.

Tänavu jaanuaris esitasid Ukraina prokurörid Tõmošenkole uue süüdistuse, mille kohaselt ta tellis 1996. aastal Ukraina parlamendiliikme Evhen Štšerbani mõrva. Süüdimõistmise korral ähvardab Tõmošenkot eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles