Itaalia politsei konfiskeeris suure hulga maffiaga seotud varandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politseinikud mullu detsembris saatmas Giuseppe Scadutot ehk üht eelmise aasta lõpus vahistatud 100 arvatavast Sitsiilia maffia liikmest.
Itaalia politseinikud mullu detsembris saatmas Giuseppe Scadutot ehk üht eelmise aasta lõpus vahistatud 100 arvatavast Sitsiilia maffia liikmest. Foto: AP / Scanpix

Itaalia politsei teatas täna, et on 13 arvatavalt Sitsiilia maffia liikmelt konfiskeerinud üle 300 miljoni euro (4,7 miljardi krooni) väärtuses kinnisvara ja raha.


2007. aastal vahistatud 13 väidetava mafiooso seas on ka 56-aastane Salvatore Biondino, kes oli endise Cosa Nostra ülemuse Toto Riina autojuht, vahendas AFP Palermo finantspolitsei avaldust.

1993. aastal vahistatud Riina peab oma järelejäänud elu veetma trellide taga.

Politsei uuris juurdluse käigus 70 ettevõtet ning «konfiskeeritud varad kujutavad endast maffia tegevuse ebaseaduslikke vilju,» seisis politsei avalduses.

Konfiskeeritud varade seas on maatükke, villasid, kortereid, ettevõtteid, ärirajatisi ja pangakontosid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles