Põhja-Korea diktaator vaatas koos NBA ekstähe Rodmaniga korvpalli

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dennis Rodman pärast saabumist Pyongyangi lennujaama.
Dennis Rodman pärast saabumist Pyongyangi lennujaama. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un jälgis täna koos endise Chicago Bullsi tähe Dennis Rodmaniga korvpallimatši, teatab Hiina riigimeedia.

Uudisteagentuur Xinhua edastas anonüümsetele pealtnägijatele viidates, et Kim ja Rodman vaatasid Pyongyangis koos Põhja-Korea ning USA heategevusvõistkonna Harlem Globetrottersi mängijatest koosnenud kahe võistkonna vahelist matši, vahendas AFP.

Tudengite, Pyongyangi elanike ja välisdiplomaatide silme ees toimunud mäng lõppes viigiliselt 110:110. Rodman istus korvpallimatšil Kimi kõrval ning nad rääkisid teineteisega ilma tõlgi vahenduseta, vahendas Xinhua. Kim arvatakse olevat väga suur korvpalli ja eriti Chicago Bullsi fänn.

NBA kuulsuste halli kuuluv 51-aastane Rodman ütles Xinhua teatel, et suhted USA ja Põhja-Korea vahel on kahetsusväärsed, ent lisas, et «isiklikult olen ma marssal Kim Jong-uni ja KRDV inimeste sõber».

Skandaalse minevikuga Rodman saabus Pyongyangi üleeile koos Globetrottersiga, et enda sõnul edendada «korvpallidiplomaatiat». USA telekanal teeb visiidist peatselt dokumentaalfilmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles